“Waarom schrijf je me niet”
Post uit de Vergetelheid

www.pudv.nl

De Nederlands-Duitse reizende tentoonstelling “Waarom schrijf je me niet” gaat over vijf mensen tijdens hun leven voor en tijdens WOII. We volgen hen door Duitsland, Nederland, de kampen en getto’s in Polen tot aan hun dood of bevrijding.
De expositie laat zien hoe hun privacy en identiteit werd afgenomen, dat zij geen idee hadden wat hen te wachten stond en geen mogelijkheid hadden aan hun lot te ontkomen. In de tentoonstelling wordt ingegaan op de vraag welke betekenis hun verhaal over heeft voor nu. Dit wordt gedaan door vier vertellers die in korte films en in een stemhokje actuele dilemma’s voorleggen over privacy, communicatie, censuur en over vluchten. Toen en nu.

Alle kinderen, ze zijn weg

www.joodsekindereninkampvught.nl/tentoonstelling

Het verhaal van de kindertransporten van Kamp Vught naar Sobibor op 6 en 7 juni 1943, is in 2011 belicht in de vorm van een expositie. De tentoonstelling kreeg de titel: ‘Alle kinderen, ze zijn weg’ en werd op 5 juni 2011 in Nationaal Monument Kamp Vught geopend. De tentoonstelling was in 2013 te zien in het Nationaal Bevrijdingsmuseum te Groesbeek en in Herinneringscentrum Kamp Westerbork en in 2014 in Verzetsmuseum Amsterdam.